Onze Mogelijkheden

Manege Elzenhof heeft veel mogelijkheden:

  • bosritten en strandritten
  • pony aan de hand
  • rijlessen voor jong en oud
  • alles onder deskundige begeleiding

Voor zowel ervaren ruiters als personen die net beginnen of eens kennis willen maken met de ruitersport hebben we iets te bieden. Een bezoek aan onze manege is uitstekend in te passen in uw vakantieprogramma.

Strandrit

Manege Elzenhof biedt de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan strandritten. Wat is nu mooier om ‘s morgens of ‘s avonds op het strand een rit te paard te maken! De strandritten worden georganiseerd voor ruiters met minimaal drie jaar wekelijks rijles. De ritten worden begeleid door onze ervaren begeleiders. Een rit te paard op het strand is een unieke belevenis en een bijzondere activiteit tijdens uw verblijf op Texel. Manege Elzenhof is één van de weinige maneges die deze gelegenheid biedt. Dinsdag t/m zaterdag duren de strandritten 2 uur en op Zondag is deze 3 uur. In de maanden juli & augustus organiseren wij ook 3 maal per week een avondrit van ongeveer 2,5 uur. De strandritten zijn mogelijk voor gevorderde ruiters vanaf 11 jaar.

Als bij het voorrijden van de strandrit blijkt dat wij het niet verstandig vinden dat mensen deelnemen aan deze rit, dan wordt dit automatisch omgezet in een bosrit. Dit voor uw eigen veiligheid en dat van anderen. Geld teruggave is dan hiervoor geen optie.

Juli en Augustus

In de maanden juli en augustus hebben we avond ritten waar ook over het strand gereden word. Dit is alleen voor geoefende ruiters.

De start is om 18:00 uur en duurt tot circa 20:30 uur.

Zondagmorgen strand rit

Deze strand rit op de zondagmorgen duurt 3 uur.

Deze rit gaat door bij voldoende belangstelling (minimaal 4 aanmeldingen). Bel dus even als je interesse hebt.

Rijlessen (indien mogelijk)

Zowel kinderen als volwassenen kunnen rijles volgen bij Manege Elzenhof. Onze manege beschikt over gediplomeerde instructeurs. De lessen zijn gevarieerd en worden, afhankelijk van de vorderingen, afgewisseld met bosritten. De lessen vinden plaats in onze buitenbak. Wij hebben voor onze lessen beschikking over welshpony’s, shetlandpony’s, fjorden, haflingers en mooie bonten.

We houden van onze paarden!

Manege Elzenhof heeft een grote diversiteit aan pony’s: haflingers, welsh, shetlanders, fjorden en mooie bonten.

Lees meer over verzorging